Nullhus Norges første nullhus?

produsert strøm i mars 2013

Vi har levert til nettet 786 kwh i Mars mnd.  Vi har kjøpt 1330 kwh i Mars måned.

Den siste uken altså fra 25/3 til 1/4 har det vært strålende sol hver dag og dette har vist resultater. Vi har produsert 304 kwh denne uken og forbruket vårt har vært på 160 kwh. Altså har vi vært selvbærende med energi denne uken og i tillegg levert til nettet !!

Det har jo vært sol om dagen, men mange kuldegrader om nettene. Det er vel derfor forbruket vårt har vært såpass høyt totalt sett denne måneden.

5 Thoughts on “produsert strøm i mars 2013

 1. Ole on 04/04/2013 at 19:40 said:

  Heisann. Spennende prosjekt! 🙂 Fant ikke så mye info om huset da jeg bare leste kjapt igjennom her, men hvor stort er huset deres? Og er det normalt at forbruket er oppe i 1330 kwh for et slikt hus? Solfangerene er vel oppe og går, slik at dere ikke bruker mye strøm til oppvarming? 🙂
  Mvh Ole!

 2. Huset er 160 m2 fordelt over to etasjer. Forbruket er ganske høyt og vi holder på å finne ut av det. Noe av årsaken er nok de kalde nettene vi har hatt. Varmegjenvindingen ser ut til å bruke mye strøm. Det må jo også nevnes at vi har utendørs boblebad og forbruket der er på ca 450 kwh i mnd.

  Siste uke hadde vi lite forbruk kun 119 kwh og vi leverte til nettet 291 kwh. Men fortsatt har det jo vært kaldt om nettene. Spennende å se hvordan det går videre…

 3. Jens Kirkebø on 19/05/2013 at 09:43 said:

  Hei,

  Lurer på en ting mhp. nettleie. Når dere har produsert 304kWh en uke og brukt 160kWh er det jo et overskudd på 144kWh. Hva får dere for dette overskuddet, kun spotpris eller blir det avregnet mot nettleie over en lengre periode også? Hva er i så fall avregningsperioden?

 4. Hei !
  Vi får spotpris pluss 4 øre for overskuddsenergi. Samt at vi slipper å betale nettleie for de timene vi produserer strøm.
  Avregningsperioden er som tidligere en måned.

  I april mnd hadde vi kr 0 på nettleien fra Agder energi nett. Fra strømleverandør Norgesenergi hadde vi ca kr 350. Altså totalt 350 kr i strømutgifter i april mnd.

 5. Jens Kirkebø on 23/05/2013 at 11:31 said:

  Ok, det høres bra ut. Vurderer å sette opp et 9.3kW anlegg selv og da bli det en del timer med mye høyere produksjon enn forbruk. Er derfor avhengig av at nettleien avregnes pr. måned ellers ville økonomien i anlegget blitt dårlig.

  Prisene har jo falt mye, ser ut som om jeg skal kunne få opp 9.3kW for omkring 70.000,-. Det bør på mitt tak (sørvendt 32 grader vinkel i sørøst-Norge) produsere ca. 7500kW i året, noe som gir nedbetalingstid på 11 år med dagens strømpris 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AlphaOmega Captcha Cinematica  –  What Film Do You See?
     
 

Post Navigation