Nullhus Norges første nullhus?

Monthly Archives: February 2012

You are browsing the site archives by month.

Huselementene kommer fra Ugland Industrier

Onsdag 15 februar var det stor spenning her på Mårvann. Hus elementene skulle komme. Det store spørsmålet var om den store semitraileren klarte å komme opp bakkene og inn på tunet.

Det gikk takket være en dyktig sjåfør og ved hjelp av en hjullaster fra Thorbjørnsen (som måtte dra semitraileren opp fra grøften). Det var imponerende å se hvor rolig og trygg sjåføren fra Holvika transport var. Mange var imponert over dyktigheten hans. Alle snekkerene fra Hemato var med å strødde og hjalp til.

Jeg var svært lettet da jeg så traileren komme og parkerte i tunet. Snart svevde deler av huset vårt høyt over bakkenivå, kranen var 21 meter !! Utrolig at ett hus kan komme opp så fort…

De to snekkerne fra Hemato diskuterer og har en rådføring før elementene skal settes sammen. Sjefen deres, Tor-Øystein Mikalsen er ansvarlig for at målene er riktige. Mye spenning i luften. Det meste viste seg å være i orden og om ikke lenge var alt på plass (2 dager).

Terje Kristiansen fra Ugland Industrier har tegnet elementene og var spent på om alt var i orden.

Der er mange som er involvert i husprosjektet vårt. Vi er så heldige å ha tre studenter fra UIA som skal skrive bachelor oppgave om energidisponering og mulige energiløsninger. Det blir spennende å se hva de kommer fram til. Navn fra venstre: Jørgen Tengelsen Wanvik, Stig Allan Hårvik og Kristoffer Kornbakk Akselsen

 Tetting av huset er viktig for at der ikke skal kommer fuktighet inn. Der vinduene skal være blir det dekket med plast.

Jeg og Martin har lagt isolering i helgen.
Vi hadde god hjelp av barna våre og koste oss riktig i det fine været. Der ble også anledning til å prøve skøytene på isen og fastelavensbollene smakte fortreffelig !!

Besøk hos Ugland Industrier

I går var vi på befaring hos Ugland industrier sammen med Tor Øystein Mikaelsen byggmester fra Hemato Eiendom og Anne Lise Svennevig daglig leder BGM. Det var spennende å se hvordan de lager elementene og virkelig se at husbyggingen er i gang. Endelig!!

Her er fra venstre Tor-Øystein Mickaelsen, Anne-Lise Svennevig, Martin og jeg og representanten fra Ugland Industrier.

Her får vi se litt av gulvet/etasjeskilleren. Det er svært tykt og tilpasset passivhus   standard, altså 370 mm. Isolasjon 200 mm kommer inni. Det er tydelig at vi ikke kommer til å fryse i dette huset, tenkte jeg.

Veggene som lages er fundamentet til huset. Disse blir isolert innvendig og utvendig, 200 mm utvendig og 150mm isolering innvendig. Det blir mye isolering etter at veggene er på plass. All isolering er mye pga minst mulig varmetap og der er kuldebruene en av de viktigste elementene. Kuldebruene er når bjelker går igjennom vegg til yttervegg uten isolering mot yttervegg. PS i dette avsnittet har min mann vært inne i bildet.

Alt dette tekniske synest jeg er noe vanskelig, men jeg stoler på at vår eminente byggmester har full oversikt over dette!

I dag var det tid for snømåking for at Hemato kan avrette grunnmuren for oppsett av fundamentene. Vi har lagt presenning på platen for at det blir enklere å få bort snøen når elementene kommer. Det var 4 timer med hardt fysisk arbeid. Heldigvis er der en god varmestue med varm kaffe i nabohuset. PS min mann drikker ikke kaffe så det ble noe mere måking for han.

Akkurat nå er det noe usikkert når elementene kommer, det er jo vinter og veien må være kjørbar. Men vi håper jo det blir snart….

En annen viktig del er innventar til huset. Akkurat nå er det kjøkken og bad vi er interessert i og er rundt og får anbud på dette. Der er mye fint å se, men vi begynner å komme i mål i forhold til hvorledes kjøkkenet skal se ut. Mere om dette kommer senere.