Nullhus Norges første nullhus?

Monthly Archives: March 2012

You are browsing the site archives by month.

Frokostmøte og stor aktivitet på Mårvann

26 mars var der stor aktivitet her på Mårvann. Agderwood arrangerte frokostmøte for bransjefolk og andre som er  interessert i framtidens byggemetoder. På hjemmesidene deres er der en utfyllende reportasje fra møtet. Der kom mange hyggelige mennesker som stilte spørsmål og var interesserte i prosjektet vårt.

Det var også gøy at ordfører, Sigmund Pedersen kom og snakket om å sette Froland på kartet. Han nevnte Blakstad-modellen som snart er i full drift. Dette er passivhus, tilrettelagte boliger for forskjellige beboere og ett samarbeid mellom yrkeskolen, kommunen og BGM arkitekter. Så Froland er tidlig ute med ny teknologi, nå får de jo også Norges første nullenergihus i kommunen !!! I følge Bengt Michalsen blir det det første hus i landet som blir ferdigstilt. Så får vi tro det . PS ( jeg liker å være helt sikker, der står så mye på nettet at det er vanskelig å vite, synes jeg)

Der ble trangt i det nye huset vårt med så mange folk på besøk ! Det var også veldig hyggelig å høre at de likte stedet og plassen.

Nesten utrolig at de alle fant fram. Der kom også en ung jornalist fra Teknisk ukeblad. Han hadde tatt buss fra Oslo til Harebakken og kom syklende opp til Mårvann. Stilig. Det blir spennende å se hvilken reportasje han kommer til å lage fra Mårvann og prosjektet.

Ellers var der jo samme dag som frokostmøte ble avholdt 26/3, en 2 siders artikkel i Agderposten om oss og huset. Denne artikkelen kan også leses på Agderwood sin hjemmeside samme sted som frokostmøte er referert.

Artikkelen kan dere lese her agderposten-260312 – PDF-fil (om det er vanskelig å lese hold inne ctrl+scroll opp for å få det større, på laptop ctrl+pluss/minus)

Kjøkken

Ja nå er kjøkkenet endelig i boks. Vi har brukt litt tid på å finne det rette kjøkkenet for oss. Vi måtte til Grimstad og Norfloor der vi fikk svært god service og oppfølging av daglig leder Simen Strand.

Kjøkkenet er ett Aubo kjøkken, familiedrevet og som baserer seg på disse verdiene: troverdighet, respekt, fleksibilitet og loyalitet. Så detta må bli bra !!

Min mann ønsket seg dampkoker og en bra stekeovn. Stekeovn er gorenje med eget display av touch metode med innepogramerte oppskrifter. Og andre “dubeditter”, så nå gleder jeg meg til noen skikkelig gormemiddager. Stekeplaten er 90 cm slik at der er god plass til wookgryte og andre gryter samtidig. Det blir kjekt.

Der blir god plass på kjøkkenet siden det er 6 meter langt slik at vi kan” kokkelere” sammen. Vi har satt sammen kjøkkenet selv, underskapene og langskapene er melinge og overskapene er zafir bianko høyglans de øverste og glass skap de nederste.

Så takk igjen til Simen Strand norfloor for god service og oppfølging.

Enda mer isolering…

Det holdes fortsatt på med isolering. Det skal flere lag både på utsiden av elementene og på innsiden. Huset drukner i isolering, og det blir mindre og mindre…. Her ser dere min mann i aksjon oppunder taket som er 4 meter over bakken. Her er det jo god plass til isolasjon. Det er jo også planen, at huset skal være tett og uten kuldebroer. Vi skal ikke “fyre for kråkene”!! For spesielt interesserte henviser jeg til Hemato sine hjemmesider angående passivhus og nullenergihus. Der de går nærmere inn på hva som ligger i begrepene.
På det andre bildet isolerer snekkerene Trond og Martin på utsiden av elementene. Neste steg er å legge tyvek duk, så skal det lektes ut og etter dette er det tid for å legge kledning. Det skal være rojal impregnerte materialer, farge brun. Det skal bli gøy å se huset noe mere ferdig.

Ellers skal det snart være frokost møte her på Mårvann. Det skal ledes av Agderwood Det er åpent for alle som er interessert i energibesparende hus, spesielt bransjefolk. Påmelding til Agderwood. Her kan dere også se pogrammet.

Ett nytt hus er kommet opp på Mårvann !!

Så er vi kommet ett steg videre i byggeprosessen. Elementene er kommet opp og vi ser at det kommer til å bli ett hus her. Det ser veldig rart ut og er ikke noe vakkert syn, men jeg håper det blir finere når det blir mere ferdig. Det er iallefall en deilig følelse å komme så langt.

Vi har selv lagt all isolasjonen innvendig, veldig gøy og kunne være med selv og bygge huset. Nå er min mann på jobb så da er det pause fra det fysiske arbeidet mitt. Jeg er i full gang med å tenke og kontakte leverandører av kjøkken, gulv, trapp, fototapet, bad og alt som trengs av innmat i ett hus. Det er ikke lite !!

Etterhvert som vi kommer så langt vil vi reklamere for evt produkter her. Det kommer an på service, velvillighet og pris.

En annen ting som også må påbegynnes er salg av vår nåværende bolig her på Gåsåsen, mågeveien 27. Er noen interessert kan dere gå inn på 1881- kart og se huset og tomten. Det blir nok ganske snart lagt ut til megler.