Nullhus Norges første nullhus?

Monthly Archives: April 2012

You are browsing the site archives by month.

Taket settes på plass…

I dag startet prosessen med å montere resten av taket. Den store limtredrageren i fronten ble satt på plass ved hjelp av en kranbil.  Taket er ca 8 m over bakkenivå og er sørvendt. Dette gjør at solcellene og solfangerene virkelig kommer til sin rett for best å kunne “fange solen”. Når taket er på plass blir det fest og kranselag !!

Fasaden på huset kommer nå til å bli svært forandret. Vinterhagen i to plan og verandaen skal også komme i fronten.
Ellers var det dugnad igjen på søndag. Barn og svigerbarn hjelper til med rydding og selvfølgelig blir det grilling i bålpannen. Timmy passer på å holde seg i nærheten, det kan jo hende det blir en pølsebit på han også !!

 

I dag har vi tatt de første malestrøk…

I dag har vi tatt de første malestrøk, så gøy !!

 

 

Etter anmodning fra sjefssnekker Trond har vi i dag malt det tekniske rom. Dette fordi det snart skal installeres tekniske installasjoner og det da blir vanskeligere å komme til.Vi må også ta stilling til hva vi skal ha på gulv, vegger osv. Det blir nok endel maling og tapet evt fototapet. Vi tenker oss bjørkestammer i trappeoppgangen.

Vi har kontakt med to lokale trappeleverandører og venter i spenning på resultat derfra. Trappen er viktig for oss fordi den blir plassert sentralt i huset og blir synlig fra alle kanter. Den må passe til kjøkkenet og bjørkestamme tapeten. Og selvfølgelig også til resten av huset. Trappen skal mest sannsynlig være i sort beiset eik i trinnene, rettverket med sorte meglere mellom glassrettverket.

Ellers har vi i dag kjøpt vårt første gulv til huset, skikkelig moro å være i gang. Vi har kjøpt sorte klikkfliser (visio ardesia 2) til vindfang i andre etasje og til gulv og vinterhage i første etasje. Jeg tenker at de er praktiske å ha i første etasje fordi en ikke ser at det blir sandete og skittent. Det er jo også der Timmy skal få lov å være i det nye huset vårt. Vi kommer til å være mye ute pga alle mulighetene der er med vannet, bassenget og kjøkkenkroken og ikke minst pga bålpannen.

foto : Fredrik Drevon

 

 

 

 

 

 

Foto av uteplassen : Fredrik Drevon

Huset er snart kledd med rojal impregnerte brune planker…

Her holder Trond (lærlingen fra Stavanger) og Martin ( snekkeren fra Danmark) på å kle deler av taket med brune rojal impregnerte planker. Det er jo dette høye taket som skal bli dekket med solceller og solfangere og som sammen med gråvannsvarmegjenvinning skal gi oss energi og varme. Det er gøy å se at huset blir mer og mer ferdig utvendig.

På bildet under er sjefssnekkeren Trond i aksjon på taket. Det er artig med disse navna for når min mann også er med er det to ganger Martin og to ganger Trond! Det virker som de er ett godt team med mye humør. Martin, snekkeren underholder med sang og mange artige historier. Jeg tenker at det er viktig med ett godt arbeidsmiljø.

Vestveggen er nå nesten ferdig dekket med planker.
Ellers er det helt utrolig at vi har hatt
så mye fint vær. Det er jo også viktig for disse hustypene at der ikke kommer fukt under byggeprosessen.
Martin er på jobb i Nordsjøen og jeg er i full gang med å tenke bad og trapp. Det er mange interiørblader som kikkes igjennom for å få inspirasjon og ideer. Vi har også begynt å tenke lyssetting. Det går fort å inndele de to etasjene  fordi vi har åpne løsninger og få rom. Derfor er det snart tid for rørleggere og elektrikere og da må vi bestemme oss for lyspunkter og hvor vi skal ha toalett og vask og dusj. Og ikke minst hvilke design !!