Nullhus Norges første nullhus?

Monthly Archives: June 2012

You are browsing the site archives by month.

Kakefest på Mårvann

Så var det tid for kakefest for snekkerne. Martin til venstre og Trond i midten.   Til høyre sitter Roald som er våtroms gulv legger.

Foreldrene mine og min mann og Timmy er også med på kakespising.

Ellers er snekkerne snart ferdig med å gipse. Bjørkestammetapeten er handlet inn og skal være i trappeoppgangen. Størrelsen er 325×517 så det blir spennende og utfordrende å sette den på plass. Vi håper å få min nevø, Richard med på den jobben !!

Jeg tror malerne skal begynne til uken og sparkle og male takene. Så får vi se om vi også maler noen vegger. Det hadde vært gøy. Når det gjelder farger så må vi få de til å matche med bjørkestamme veggen. Fargene blir derfor i hvit, sort og grått tenker jeg.

Våtrom dvs teknisk rom og badet nede skal antageligvis få belegg til mandag. Så kan vi legge Fibo-Trespo  veggpanel på badet nede. Innredningen her er kjøpt på netthandel !! Dusj hjørne og toalett skal rørlegger Br. Hansen ordne til oss. Armaturet/blandebatteri er det som opprinnelig var tenkt til kjøkkenet. Det heter blanco Zenos-S Silgranit hvit/krom. På kjøkkenet ønsker vi nemlig å ha ett stort ett som heter Tapwell kjøkkenbatteri Evo 186 krom.

bjørkestamme veggen kan dere se her.

Mange prosjekter på en gang…

Der er mye som skjer på Mårvann for tiden. Elektrikere holder på å legge punkter. Vann og kloakk anlegg testes og igangsettes. Rørleggere kommer til uken. Snekkerne er snart ferdig med å kle huset utvendig med kledning. Inne er det gipsing. Thomas, som legger flisene på badet har også startet sitt arbeid. Til uken kommer vinterhagene og kjøkkenet. Samtidig er huset vårt til salgs mågeveien 24, det krever også sitt. Til uken håper vi at vi får en fin kjøretur i Morgen bilen til Evje for å se på trapper. Da får vi samtidig en tur !!

NB: En ny film er på gang. Se under bilder av prosessen, der ligger filmene av byggeprosessen.

PS Huset vårt er i dag 21 juni solgt, en ting mindre å tenke på.

Ferdig med isolering…

I dag kom min mann hjem og fortalte at de var ferdige med isoleringen…..på utsiden !!! Inne har de fortsatt mere igjen. Så er det “på an igjen, på an igjen” med enda mer isolering. Det er jo dette som er en del av passivhus/nullhus konseptet, at det skal isoleres så godt at det ikke skal lekke ut varme.

Ellers er det elektriker arbeid som også foregår nå. YIT bistår med det praktiske her. Der er noen utfordringer, men vi håper de løser seg etter hvert. Vi skal ha led-belysning og trådløst opplegg. Sjefen til sønnen vår, Hanne Stea Christiansen på Lampemagasinet, er behjelpelig med lyssetting. Hun og broren hennes Rune, har drevet med lyssetting av led-lys. De har vært oppe hos oss og hjulpet til med å sette opp punktene slik at vi får en fin belysning. Tusen takk til dere !!

Huset vårt, mågeveien 27, er lagt ut på Finn.no og det skal være visning 7 juni kl 16,30. Alle henvendelser går via vår megler Terje Hofvind Estate Meglerhuset Arendal 37002633.

Vi har gjort en grei fordeling. Jeg har ansvaret for å følge opp hussalget og gjøre det klart for visning og min mann skal følge opp huset på Mårvann. En ting er iallefall klart, vi sitter ikke å kjeder oss om dagene….I går kveld fikk min mann også fikset Morgan-bilen vår så den er klar for sesongen. Så i dag reiste Martin blid og fornøyd avgårde kl 06.45 i Morganèn. Vi håper det snart blir en Evje- tur for å se på trapp.