Nullhus Norges første nullhus?

Monthly Archives: August 2012

You are browsing the site archives by month.

Siste innspurt…

Nå er det siste innspurt både på huset på Gåsåsen og det nye huset på Mårvann. Jeg vasker rom  for rom og tar farvel med vårt kjære hus på Gåsåsen. Jeg kjenner at det er trist og akkurat nå renner tårene ned på mine kinn. Jeg er glad for at jeg kunne bruke en ferieuke på denne prosessen. Jeg tror det er viktig og ta seg tid til å avslutte her og kjenne på følelsene som dukker opp.

I går reiste bassenget, så nå står det plassert på Mårvann. Det er mange som gleder seg til en dukkert og som trenger det etter all jobbingen. Rørleggere, elektrikere og mange snekkere er i aksjon for å få huset ferdig. Det trengs for til torsdag( i morgen!!) kommer vi for første overnatting….Da tømmes huset for den siste sofaen og sengen. Så nå er jeg snart frolending igjen.. Hvem hadde trodd det ??

Biopeis er bestilt…

 

 

 

 

 

 

 

 

Biopeis er bestilt fra Arendal varmesenter på Stoa. Denne skal være en del av rettverket og være plassert sentralt i hovedetasjen. Like ved bjørkestammetapeten. Den skal gi nok varme på kalde vinterdager, håper jeg…

Nå håper vi at trappen også kommer snart, men vi må nok bo der en stund uten, hvis ikke de er super raske der oppe i Evje.

Malerfirma Sannæs og Nielsen…

Bjørkestammetapeten er satt på plass av vår flinke maler Taras! Det ble kjempefint. Her er bilder av resultatet:

Vi var i Agderposten igjen siden vi fikk besøk av miljøvernministeren. I tillegg var vi på nettsiden deres også, link her.

Maleren gjorde seg ferdig i dag, så nå er det full fart med lys og vann før vi kan flytte inn for godt. Til helja skal vi flytte opp møbler og forhåpentligvis boblebadet?

Ny film kommer veldig snart, så følg med på videoer under “bilder av prosessen”. Det har skjedd mye siden den forrige filmen ble laget!

Besøk av miljøvernministeren Bård Vegar Solhjell

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I dag hadde vi storstilt besøk av miljøvernministeren og en del  journalister. Bengt Michaelsen Arkitekter BGM og Tor- Øystein Michaelsen Hemato Eiendom fortalte om passivhus og vårt nullenergihus.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kjøkkenet monteres..

Kjøkkenet blir nå montert opp på veggen. De to overskapene (de i glass og hvit høyglans) og langskapene er allerede på plass. Det ser ganske tøft ut med det blå beskyttelse plasten på de hvite overskapene. Kanskje jeg kommer til å beholde det på ???

Til fredag kommer Martin hjem og da blir det fullt kjør og etterhvert innflytning. Jeg håper han har fått “slappet av på jobb!!”  Vi skal kjøre rett til Løddesøl Sag og hente parkett gulvet til hovedetasjen. Jeg gleder meg til å se gulvet. Det heter wild antilope.

Til mandag skal rørleggere også begynne å montere inventar til de to badene. Så nå begynner det å bli veldig gøy.

Huset endrer utseende

 

 

 

 

 

 

 

 

Verandaen er snart på plass og huset endrer utseende. Nå spørs det åssen rettverket blir seende ut. En ting er iallefall sikkert og det er at det må være glass. Inne er malerene godt i gang. De er ferdige med all sparkling og noe pussing. De har også lagt duk på kjøkkenveggen og noen andre vegger. I begynnelsen av neste uke kommer Trond tilbake igjen etter noen uker med pappapermisjon, da skal han begynne med å sette opp kjøkkenet. Jeg gleder meg masse til det. Jeg har nesten ikke kjøkkenredskaper igjen her på Gåsåsen, det meste er kjørt opp på Mårvann. Det skal bli veldig gøy etterhvert å sette inn i skap og skuffer.

Jeg merker nå at ting skjer fort og at det begynner å bli mere ferdig.