Nullhus Norges første nullhus?

Husets tekniske løsninger begynner snart å virke…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det tekniske rom begynner å ta form. Rørleggere og elektrikere har jobbet her de siste dagene og det er nå klart for å montere solfangerne. Vi håper det blir gjort til mandag. Solfangerne skal gi oss varmt vann og varme gulv, slik at vi ikke skal forbruke strøm til dette. Vi har vannbåren varme i 1 etasje og i badet og hallen oppe. Solcellene er bestilt og kommer også snart på taket sammen med solfangerne. Solcellene skal sørge for energi til komfyr, vaskemaskin, lys og alle andre elektriske dubbeditter..

Vi gleder oss til å teste dette ut og å se hvor mye strøm vi produserer på en god dag!!

Ellers har vi bodd i huset noen uker allerede og er så langt godt fornøyd. Selv om flisene på badet har vært veldig kalde uten gulvvarme. Vi har heller ikke fått trappen enda, så det er mer som to separate leiligheter. Jeg tenker at det er kjekt å ha noe å se fram til. Nå kan vi jo glede oss til trappen kommer og virkelig sette pris på den. Den er forventet å komme til fredag, iallefall deler av den. Rettverket kommer noe senere.

Vinterhagen er spennende og blir brukt aktivt til varmeregulering. På solfylte dager blir det nesten som en varmeovn og dørene åpnes inn til stuen hvis der er kaldt. Dette har skjedd flere ganger i og med at vi ikke har hatt varme i huset før nå.

Blir det for varmt i stuen på kvelden åpnes dørene til vinterhagen fordi der er kaldere på kvelden, iallefall hvis der ikke har vært mye sol. Det skjedde i går kveld da jeg hadde venninner på besøk. Jeg tente biopeisen , masse stearinlys, lagde varm mat og mye energi i form av godt humør og latter.. Da regulerte jeg temperaturen med å åpne døren ut til vinterhagen.

En annen ting som jeg er godt fornøyd med er overbygget, det sørger for solskjerming og at det ikke blir for varmt inne i stuen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AlphaOmega Captcha Cinematica  –  What Film Do You See?
     
 

Post Navigation