Nullhus Norges første nullhus?

Solfangerne er kommet opp på taket..

I dag har solfangerene ( 4 stykker solkraft SKFC 2,15 m2 plane solfangere) kommet opp på taket !! Spennenede… Akkurat nå holder elektrikeren på og montere føleren for temperaturen på solfangerene. Solfangerene skal sørge for at vi får varme i varmtvannsberederen (Effecta 750 liter)uten at vi må bruke strøm til dette . Foruten at vi får varmt vann sørger også denne innstallasjonen for at vi får varme i gulvene ( på bada, gangen og stue i 1. etasje).

Senere på dagen kommer rørleggeren og fyller på  glykol                 ( tyfocor l). Dette stoffet blandes ut med vann og brukes som varmetransportør fra solfangerene ned til varmtvannstanken. Så kanskje i løpet av dagen begynner vi å produsere vår egen energi.

Solcellene venter vi fortsatt på. De skal komme fra Holland. Navnet på disse er : Monkrystalline 8,75 kWp. Omformerene er av merke Enecsys D480 W-60-VDE, mikroinvertere. Den ene omformeren går fra 240-480 W og den andre (Enecsys S240W-60-VDE mikroinverter) går fra 0-240W. Disse omformerene omgjør solenergien fra solcellene til strøm inn på nettet. Solcellene skal dekke resten av taket, totalt på ca 50 m3.

Ventilasjonsanegget levert av Ventec er av typen, Systemair viftenr: WR 700 DCV.

En annen ting som også foregår i dag er at bassenget endelig er klart for oppvarming. Så nå kan vi snart sitte ute under åpen himmel og nyte god varme og massajse.!! Virkelig begynne å nyte tilværelsen.

Til onsdag skal trappen komme, håper vi iallefall. Det gleder vi oss veldig til, det begynner å bli upraktisk å måtte gå ut hver gang vi må forflytte oss mellom etasjene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AlphaOmega Captcha Cinematica  –  What Film Do You See?
     
 

Post Navigation