Nullhus Norges første nullhus?

Om Oss

Martin Østensen 55 år og Wenche Nordli 48 år. Vi er ett ektepar som har vært gift i 26 år, har to barn på 20 og 23 år. Har bodd i samme enebolig siden vi bygde det for 26 år siden. Vi har trives godt her på Gåsåsen i Arendal. Ett supert sted å bo med barn.

Nå starter en ny tilværelse. Eldstemann  er flyttet ut og nestemann står for tur. Vi blir alenebuere og en ny fase i livet starter for oss. Plutselig dukket der opp en tanke om å bygge generasjonsbolig  sammen med mine foreldre. Jeg kommer nemlig fra en kjempefin plass i Froland som heter Mårvann.

Lot dette seg gjøre og hvordan skal vi gå fram….

Foreldrene mine hadde allerede ytret ønske om mere hjelp da de jo ikke blir yngre med årene og det etterhvert blir tungt med gressklipping og diverse. Så etter familieråd blir vi enige om å starte prosessen med byggetillatelsen.

Først måtte huset tegnes før søknader til kommunen blir sendt via byggfirma. Det er mange papirer og ting å tenke på når en skal bygge utenfor byggefelt. Etter endel undersøkelser fant vi riktig firma for oss. Min mann er teknisk interessert og hadde lyst til å ha ett hus som benyttet det nyeste av teknologi innen energibesparende effekter.

Dermed traff han på Bengt Michaelsen arkitekt og primos motor innen passivhus og energibesparing . Så ble det etterhvert bestemt at vi skulle bygge nullenergihus, dvs  målet er at vi skal være selvproduserende med strøm.

Dette er tema og grunnen til at vi startet en blogg. Vi har lyst til å dele  erfaringer og spre informasjon om energibesparende hus.

Derfor følger vi vårt hus og vårt byggeprosjekt fra start til ferdig produkt som er det første nullenergihus i landet som skal levere strøm tilbake til kraftverket.

Jeg og Martin i midten, Tor-Øystein Michalsen til høyre og Bengt G. Michalsen til venstre

 

 

Jeg og Martin i midten, Tor-Øystein Michalsen til venstre og Bengt G. Michalsen til høyre.

 

 

Foto: Fredrik Drevon TU.no

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AlphaOmega Captcha Cinematica  –  What Film Do You See?