Nullhus Norges første nullhus?

De tekniske løsningene er på plass og nullhuset er i funksjon !

Her er solcellene og solfangerene kommet på taket. Anlegget er oppe og går, så nå ønsker vi oss mange solfylte dager framover. Vi legger ved informasjon om anlegget, Kombinert energianlegg-Nullhus Mårvann, som er utarbeidet av Skjølberg Energiteknikk  fra Stavanger. Anleggsbeskrivelse_r01. Vi har også hatt besøk av Rolv H. Josephsen fra Agder Energi avdeling Agder nett. Han utarbeider kontrakt for vårt energianlegg. Dvs tilbyr oss penger for strømmen vi leverer til Agder nett. Han var veldig informativ og gav oss mye informasjon. Blant annet hadde de fått gode forsøksresultater fra solcelleanlegget i Krisiansand. De kom fram til at anlegget gav mer energi på vår og høst enn beregnet og dermed var godt egnet til vårt klima. Mange mener jo at vi som bor i Norge og langt nord ikke får utnyttet solcelleanlegg.

I dag er det nydelig sol fra skyfri himmel, men det tragiske er at der er snø på taket og vi får ikke fult utbytte fra anlegget. Vi håper at den snart raser ned. Men disse vintermånedene er ikke beregnet til å skulle gi oss energi.

En annen ting som også gjør oss beviste på energiforbruket er at vi nå kan sitte ved dataen og se dag for dag hvor mye vi bruker. Dette gjør oss bevist på hva som krever mest energi.  Så nå er det slutt på å steke pannekaker til hele familien !!!

Mange lurer på om vi holder varmen når vi ikke har pipe og vedfyring i huset. I går var det 19,8 minus og 19,9 pluss inne i stuen når vi stod opp. Vi har vannbåren varme i gulvet i 1 etasje og på begge badene, pluss entreen. Når det er så kaldt som nå, har vi i tillegg en oljekomfyr stående på ca 600 watt i stuen. Vil vi ha det varmere tenner vi biopeisen, da stiger gradene opp med ca 2 grader. I dag som der er sol utnytter vi den. Der kommer ikke inn så mye varme gjennom stuevinduene fordi de er 3 lags, men vinterhagene er 2 lags vinduer så der blir det fort varmt. Da åpner vi dørene ut til vinterhagen og slipper inn den gode varmen derfra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AlphaOmega Captcha Cinematica  –  What Film Do You See?